Arnhem

photomeer..

Antwerpse school in aanbouw stort deels in, nog slachtoffers bedolven onder puin

miniIn Antwerpen is vrijdag een bouwsteiger bij een school in aanbouw ingestort, waardoor ook een deel van het gebouw naar beneden kwam en mensen onder puin bedolven zijn geraakt. De brandweer heeft een tiental personen gered en staat in contact met enkele personen die nog vastzitten. Er wordt nog een aantal mensen vermist.
Lees meer

Nederlanders weer massaal aan de bitterbal sinds start van EK

miniNederlanders zitten weer volop aan de bitterballen en andere gefrituurde snacks, nu Oranje voor het eerst in zeven jaar meedoet aan een groot voetbaltoernooi. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl langs supermarkten en leveranciers. "Vooral zondag, toen Nederland tegen Oekraïne speelde, kochten klanten heel veel snacks", zegt een woordvoerder van Albert Heijn.
Lees meer

Koning baalt volgens premier Rutte 'ontzettend' na negeren coronaregels

miniKoning Willem-Alexander baalt volgens premier Mark Rutte 'ontzettend' van het feit dat hij zich donderdag bij een bezoek aan de Haagse Marktweg niet aan de coronaregels heeft gehouden. Hij schudde de hand van een omstander en hield geen 1,5 meter afstand.
Lees meer

Holland America Line waarschuwt voor datalek met paspoortgegevens

De moedermaatschappij van Holland America Line is getroffen door een inbraak op zijn systemen. De criminelen wisten daarbij toegang te verkrijgen tot persoonlijke gegevens zoals paspoortnummers en burgerservicenummers.
Lees meer

PTGui 12.6

Een regelmatig besproken stukje software in het Foto & Video Workflow-subforum is PTGui. Dit programma richt zich op het maken en aanpassen van samengestelde beelden. Dat kan een verticaal of horizontaal panorama zijn, maar ook één groot beeld met een enorme resolutie dat samengesteld is uit talloze afzonderlijke opnames. Met een stapel foto's als invoer kan het programma op zowel macOS- als Windows-computers zelf uitzoeken hoe ze naast elkaar gezet moeten worden. Voor het rekenintensieve deel kan bovendien via OpenCL de gpu worden ingezet om sneller klaar te zijn. Het beschikt over verschillende opties, waarbij het met PTGui Pro ook mogelijk wordt om onder andere hdr-foto's te combineren, bewegende objecten te maskeren en het kijkpunt aan te passen. Sinds versie 12.4 zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Changes in version 12.6:
Lees meer

Links